Geraakt worden door wat je ziet en voelt, hierdoor geïnspireerd raken, dat volgen en vertalen naar een schilderij, inkttekening, schets of krabbel…….

Dat kan de emotie of een houding zijn van een mens, de ogen die de ziel weerspiegelen of de weidsheid en kracht van het (Groningse) landschap die een emotie oproepen.

Maar hoe dichterbij het onderwerp voor haarzelf voelt, hoe beter het werkt.

Met deze onderwerpen gaat kunstschilder Marloes aan de slag, schilderijen worden gemaakt met o.a. olieverf op linnen maar ook maakt ze werken met inkt/acryl op papier.

Marloes woont en werkt net even buiten Drieborg (Oost Groningen). Ze is niet goed te vangen in een stijl maar is nog het best te kenmerken in een impressionistische/realistische wijze van schilderen, maar schuwt ook niet de abstractie. Haar onderwerpen zijn divers dit kunnen zijn landschappen, model, dieren, portretten van muzikanten in kleur of zwart/wit en (inkt)tekeningen.

Marloes studeerde in 2006 af aan de Wackers Academie te Amsterdam, richting tekenen/schilderen. Van 2005 tot 2008 volgde ze schilderlessen bij kunstschilder Harold Kleyn.

Sinds 2014 lid van Kunst aan de rand van Nederland.Jaarlijks is ze deelneemster van de Tweekarspelen Kunstroute. Vanaf 2019 lid van de Groninger Kunstkring De Ploeg.

Naast haar vrije werk, maakt ze schilderijen en tekeningen in opdracht.